Årets vel

Årets vel

Publisert av Ingeborg Bastiansen den 23.01.23. Oppdatert 30.01.23.

 

Årets vel

 

Vellenes Fellesorganisasjon skal dele ut 10 000kr og tittelen Årets vel til en velforening som har utmerket seg. Nå kan du nominere et vel som har gjort en ekstraordinæer innsats for sitt nærmiljø.

 

Frivillig engasjement på agendaen 

Formålet med prisen er å løfte fram det fantastiske og mangfoldige arbeidet som gjøres av velforeninger i hele Norge. Vi er imponerte over hva frivillige klarer å gjøre selv med strenge smittevernsrestriksjoner og dyre strømutgifter.

 

Krav til nominasjonen

 

Alle har mulighet til å nominere en forening. Nominasjonene går til en jury som vil avgjøre hvilket vel som fortjener tittelen Årets vel. 

 

Et vel som du mener har gjort en utmerket innsats. Det kan være at vellet har gjennomført et bra arrangement, tar godt vare på nabolaget eller på andre måter har utmerket seg. 

 

Frist: 1 mars 2023

 

Nominer: Her 

 

Landskonferansen  

Årets vel vil bli kåret under Landskonferansen. Under årets landskonferanse skal vi lære mer om hvordan vi kan bidra til å skape sosialt bærekraftige lokalsamfunn, og hvilke rolle nærmiljøorganisasjoner kan ta. Vi får besøk av blant endre Aslaug Tveit, daglig leder i Leva Urban design og Ernst Kristian Rødland, overlege på område klima i Folkehelseinstituttet. 

 Konferanseprogrammet streames som webinar, slik at de som ikke har anledning til å delta fysisk kan få med seg det matnyttige programmet. 

 

Konferansen finner sted på Thon Hotel Opera i Oslo.

 

Se hele programmet: Her

 

Påmelding: Her

 

 

Grindvoll vel stakk av med seieren i 2022 

 

Grindvoll vel er fra Lunner i Hadeland. De arrangerer en rekke arrangementer, er kreative og bidrar til samhold i bygda. Vellet består av fantastiske ildsjeler som gir gleder for alle uansett alder! 

 

Vellet har blant annet arrangementer på 17. mai, kulturminnedagen, avholder julegrantenning og juletrefest. Vellet har åpnet en 12 km land kultursti til glede for bygda. Stien er skiltet, har en mengde sitteplasser, informasjonsavtaler og kunstverk. Stien har blitt svært populær. Grindvoll vel beskrives som kreative, varme og med en herlig gjen ildsjeler.