Nytt fra vellene: Borgen vel

Nytt fra vellene: Borgen vel

Publisert av Ingeborg Bastiansen den 29.06.22.

Etter mye dugnadsinnsats og med støtte fra Sparebankstiftelsen og Asker kommune var Friluftsparken med ny pumptrack og zipline på Borgen endelig klar for bruk. 11.juni kunne Borgen vel invitere til åpningsfest med støtte fra Asker kommune og Lions. 

Festen ble sparket i gang av ordfører Lene Conradi som erklærte parken som offisielt åpnet ved å ta den første turen i ziplinen før hun tok seg en runde på lånt sykkel i pumptracken.

Borgen skoles musikkorps og elever fra Borgen ungdomsskole stod for musikalsk underholdning mens lokale ungdommer hadde sykkelshow i pumptracken.

Etter programmet var over var det kaker og is til alle, mens Aktiv YNG og DNT stod for leker og sykkelutlån.

Borgen vel ble opprettet i 1936 og har som mål å skape et bedre nærmiljø for beboerne. Spørsmålet om hva man skulle gjøre med de gamle tennisbanene skapte ideen om en aktivitetspark for store og små.  

Vellet har jobbet kreativt for å oppnå drømmen og har mottatt god støtte fra nærmiljøet. De fikk blant annet hjelp fra landskapsarkitekter med å tegne og planlegge hvordan parken kunne se ut. I tillegg har de fått støtte fra Sparebankstiftelsen og Spleis-midler fra beboerne på Borgen. Gjennom dugnadsinnsats er det Borgen vel som eier og drifter parken.  

Borgen vel er et eksempel på hva nabolagsforeninger klarer å gjennomføre og vi er stolte av å ha dem som medlem. 

Som medlem av Vellenes Fellesorganisasjon får din forening ansvarsforsikringen du må ha dersom vellet har lekeapparater. Vi hjelper også med å finne passende støtteordninger for at ditt vel skal kunne oppnå sine drømmer.