Nytt fra vellene: Vestresand og Omegn Grendelag

Nytt fra vellene: Vestresand og Omegn Grendelag

Publisert av Ingeborg Bastiansen den 28.11.22.

Vestresand og Omegn Grendelag – Til inspirasjon for oss alle!

Vi har latt oss begeistre og sjarmere av dette grendelaget, som er vakkert plassert mellom fjell og hav i nydelige Lofoten!

Med sine ca 90 fastboende (og noen feriehuseiere), så er grendelaget snart oppe i 100 betalende medlemmer! Til tross for mange utfordringer som nedlagte skoler m.m., så jobber grendelaget og innbyggerne tett sammen, og de har bestemt seg for at de «vil vise at de kan bygge bygd»

Her har man klart å få med store deler av de fastboende i så mange aktiviteter at man nesten kan miste pusten! Bare det siste året har de jobbet med alt fra dekningsutfordringer (internett) til å rydde skog og opprette små parkområder og å ivareta vassdragene og fiskebestanden. Grendelaget drifter også bygdas ungdomshus med egen huskomite med alt det innebærer av vedlikehold osv. Ungdomshuset brukes både til egne arrangementer og leies også ut til bryllup og andre arrangementer. I tillegg har de hatt en rekke aktiviteter som 17. mai-feiring, Jul i bygda, Lørdagskafe, Konsert og St. Hansfeiring. Bygda har også en utekomite som sørger for blomster og benker rundt om i bygda. Vi har spesielt latt oss begeistre av grendelagets egen festival, som finner sted hver sommer. Her er det både kakekonkurranse, fotokonkurranse, marked og fest med dans på lokalet.

Her har vi virkelig et driftig grendelag som er utrolig flinke til å involvere både store og små i bygda! Besøk gjerne grendelagets hjemmeside og Facebooksiden deres. Her er det mye inspirasjon å hente for oss alle