Søke om momskompensasjon? Begynn å tenke på det nå

Søke om momskompensasjon? Begynn å tenke på det nå

Publisert av Ingeborg Bastiansen den 07.12.21. Oppdatert 07.12.21.

Gjennom momskompensasjon er det mye penger å hente. Ordningen skal kompensere for kostnader som frivillige organisasjon har til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester.

Søknaden blir sendt inn til Vellenes Fellesorganisasjon som sender en samlet søknad til lotteri- og stiftelsestilsynet. Det åpnes også for å søke i 2022 med søknadsfrist 1 juni. Det kan føles som at det er lenge til søknaden skal sendes inn, men noen ting burde man tenke på allerede i dag. 

  

For nye søkere er noen punkter ekstra viktige å tenke på. 

For det første, må foreningen være registrert i Frivillighetsregistert. Dette gjør man etter man har registrert foreningen i Brønnøysund. Søknaden kan ta noen måneder og det er viktig å være tidlig ute.  

For det andre, har dere valgt revisor? Regnskapet skal gjennomgås av revisor. Foreninger som har mindre enn 5 millioner kroner i totale driftskostnader, kan bruke en valgt revisor. Det vil si at revisor kan bli valgt blant medlemmene på et årsmøte, men trenger ikke å være statsautorisert.  

For det tredje, ha kontroll på årsregnskapet. I søknaden om momskompensasjon skal foreningen liste opp alle utgifter man ønsker kompensasjon på. Årsregnskapet skal være godkjent av årsmøtet eller av styret. Det kan være lurt å legge årsmøtet i første halvdelen av året slik at regnskapet er klart.  

Sist, men ikke minst, følg med på informasjon fra Vellenes Fellesorganisasjon og ta kontakt om du har spørsmålDet blir sendt ut informasjon om søknaden og oppdateringer fra lotteri- og stiftelsestilsynet. Det kan komme endringer fra fjorårets søknad.  

 

Ved spørsmål om momskompensasjon ta kontakt på Mva@vellenesfellesorganisasjon.no